Poiščite odgovor na vaše vprašanje ali vprašajte nas

Boris
Želim samo posredovati povratno mnenje o NPK programu iz vidika kandidata. Preklical sem vse ponudnike priprav/preverjanj za oblikovalca oz tudi izdelovalca spletnih strani, a nihče ne organizira priprav zaradi premajhnega števila udeležencev. To je bilo isto že lani.

Problem je v tem, da se sam ne morem dobro pripraviti na preverjanje, kljub temu da sem bil leto in pol zaposlen kot oblikovalec/izdelovalec spletnih strani. Dejansko se v tem podjetju nisem ravno veliko nauči in realno gledano mi manjka kakšnih 40% znanja in predvsem praktičnih nalog. Glede na to, da točno ne vam kakšne naloge bi moral znati in kakšno teorijo se naučiti, se ne morem prijaviti na izpit... ker ga zelo verjetno ne bom mogel narediti.

Torej je ta program NPK čisto brez veze... vsaj iz mojega vidika (kot kandidat).

Lep pozdrav,
Boris
Odgovorja: Ekipa NPK | dne: 
Sistem NPK je prvenstveno namenjen kandidatom, ki so svoja znanja oz. izkušnje že pridobili in jih sedaj želijo še formalizirati. Iz tega vidika kakršne koli priprave na NPK (usposabljanja) niso del sistema NPK. Izvajalec jih lahko ponudi ali pa ne. In tudi, če izvajalec samostojno trži usposabljanja za NPK, takšno »uspešno opravljeno usposabljanje« še ne pomeni pridobitev NPK. Ali boste prejeli NPK ali pa ne je na koncu vedno odvisno od komisije za preverjanje NPK. Zgodi se tudi to, da kandidat uspešno opravi usposabljanje (ki ga organizira-ponuja izvajalec) vendar na koncu komisija za preverjanje in potrjevanje NPK kandidatu vseeno »ne podeli« certifikata. Kratka usposabljanja namreč včasih težko nadomestijo dolgoletne praktične izkušnje.
Za NPK-ja ki ga omenjate pa je imel PCO – Poklicni center obala v obdobju feb.–jul. 2016 dva preverjanja in potrjevanja.

Lep pozdrav
Ekipa NPK